Logo Academie voor gedragsverandering

Gedragsbeïnvloeding door Communicatie

De opleiding Expert Gedragsbeïnvloeding door Communicatie is bestemd voor ervaren communicatieadviseurs (C-niveau/ Beroepsniveauprofiel 4), die met communicatie het gedrag van stakeholders effectief willen veranderen.
Weet jij hoe je gedrag van anderen effectief kunt beïnvloeden? In de opleiding Expert Gedragsbeïnvloeding door Communicatie leer je anders kijken naar gedrag, gedragsverandering en verandercommunicatie. Je leert werken met de menselijke gedragsprincipes, het Gedrag-effectmodel, de Congruentiescan, de Routekaart voor gedragsverandering en paradoxale interventies.
De opleiding is praktijkgericht. Naast voorbeelden en cases van andere organisaties staan jouw eigen vraagstukken centraal. Om het geleerde vast te houden en toe te passen - ook in de waan van de dag- volgt na elke module coaching om het geleerde in de praktijk te verankeren.

Aanbod
De opleiding Expert in Gedragsbeïnvloeding door Communicatie bestaat uit drie modulen van ieder twee dagen. In de kernmodule maak je kennis met recente inzichten over het ontstaan van gedrag vanuit de netwerktheorieën, neurowetenschappen en sociobiologie. Je leert de inzichten over de ‘menselijke gedragsprincipes’ toe te passen in situaties van je eigen organisatie. Ook leer je hoe je enkele onconventionele veranderingstechnieken kunt gebruiken. In twee verdiepingsmodules focussen we vervolgens op de vraag wat communicatie kan bieden bij gedragsverandering van interne en externe stakeholders. De toegepaste methodiek is direct toepasbaar in jouw organisatie. 
De kernmodule kan ook ´los´ gevolgd worden.

Data en prijzen:

Expert Gedragsbeïnvloeding door Communicatie
Kernopleiding:
  • 19 en 29 september 2016
Verdiepingsmodule interne stakeholders:
  • 17 en 27 oktober 2016
Verdiepingsmodule 2 externe stakeholders:
  • 14 november en 1 december 2016

Prijs: € 1.495 per module van twee dagen en coaching (btw 0%). Korting: bij direct boeken van drie modules is de prijs € 3.363. Leden van Logeion en UCK krijgen altijd korting: zij betalen € 1.270 per module. Deelnemers ontvangen het boek 'Beweging in gedrag. Bakens en routes bij gedragsverandering'.

Locatie: in Utrecht; van 10.00-17.00 uur.

Meer informatie en inschrijven

- Gerald Morssinkhof, morssinkhof@niveaum.nl, 06 5438 0310
- Trijnie Stoker, tstoker@planet.nl, 06 5337 6592

Je kunt je inschrijven voor een training met het inschrijfformulier.

Voor deze opleiding wordt certificering bij Beroepsvereniging Logeion aangevraagd.


Een webdesign van Reclamebureau Ontwerpfabriek Hilversum