Logo Academie voor gedragsverandering

Gedragsbeïnvloeding door Communicatie

De opleiding Expert Gedragsbeïnvloeding door Communicatie is bestemd voor ervaren communicatieadviseurs (C-niveau/ Beroepsniveauprofiel 4), die met communicatie het gedrag van stakeholders effectief willen veranderen.
Weet jij hoe je gedrag van anderen effectief kunt veranderen? In de opleiding Expert Gedragsbeïnvloeding door Communicatie leer je anders kijken naar gedrag, gedragsverandering en verandercommunicatie. We kunnen je geen toverstokje bieden, maar je leert wel werken met de menselijke gedragsprincipes, het Gedrag-effectmodel, de Congruentiescan, de Routekaart voor gedragsverandering en paradoxale interventies.
De opleiding is praktijkgericht. Naast voorbeelden en cases van andere organisaties staan jouw eigen vraagstukken centraal. Om het geleerde vast te houden en toe te passen - ook in de waan van de dag- volgt na elke module coaching om het geleerde in de praktijk te verankeren.

Aanbod
De opleiding Expert in Gedragsbeïnvloeding door Communicatie bestaat uit drie modulen. In de kernmodule van 3 dagen maak je kennis met recente inzichten over het ontstaan van gedrag. Je leert analyseren met behulp van het Gedrag-effectmodel, gedragsprincipes en een Congruentiescan. Daarna leer je hoe je de routekaart gedragsbeïnvloeding gebruikt in situaties van je eigen organisatie. Ook leer je hoe je enkele onconventionele veranderingstechnieken kunt toepassen. In twee verdiepingsmodules van ieder 2 dagen focussen we vervolgens op de vraag wat communicatie kan bieden bij gedragsverandering van interne en externe stakeholders. De toegepaste methodiek is direct toepasbaar in jouw organisatie. 

Studiebelasting: reken naast de bijeenkomsten op een studiebelasting van ten minste 4 uur zelfstudie tussen de bijeenkomsten door en het uitwerken van een praktijkcase.

Data en prijzen:

Expert Gedragsbeïnvloeding door Communicatie
Kernopleiding:
  • 19, 30 sept en 10 okt 2019
Verdiepingsmodule interne stakeholders:
  • 24 oktober en 4 november 2019
Verdiepingsmodule 2 externe stakeholders:
  • 14 en 25 november 2019

Prijs: Kernmodule 3 dagen € 1.799 euro | Verdiepingsmodule van 2 dagen € 1.495 | Gehele opleiding € 3.500 voor 7 dagen (incl. coaching, vrijgesteld van btw). Gespreide betaling is mogelijk (btw 0% tarief).

Leden van Logeion, VVM en UCK krijgen korting: zij betalen € 1.500 voor de kernmodule en € 1.270 per vervolgmodule (bij aanmelding via deze site). 

Deelnemers ontvangen het boek 'Beweging in gedrag. Bakens en routes bij gedragsverandering'.

Locatie: in Utrecht; van 10.00-17.15 uur.

Meer informatie en inschrijven

- Gerald Morssinkhof, morssinkhof@niveaum.nl, 06 5438 0310
- Trijnie Stoker, tstoker@planet.nl, 06 5337 6592

Je kunt je inschrijven voor een training met het inschrijfformulier.

Voor deze opleiding wordt certificering bij Beroepsvereniging Logeion aangevraagd.


Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl